przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łazanki I

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
35 dkg mąki,
2 jaja,
około 150 ml wody,
sĂłl.

Opis przygotowania:
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jaja, wlać wodę, wymieszać nożem i zagnieść twarde ciasto starannie wyrabiając, podzielić na części, cienko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia. Następnie posypać mąką, zwinąć w rulon i pokrajać na paseczki szerokości 2 cm, potem w poprzek na kwadraciki, rozrzucić na stolnicy. Łazanki wrzucić do wrzącej, osolonej wody, zamieszać, przykryć i ugotować, odcedzić, przelać ciepłą wodą, osączyć.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6302 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin