przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łazanki po lewantyńsku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto:
300 g mąki pszennej,
2 jajka,
1/2 szkl. wody.
Do przyprawienia:
8 łyżek sosu genueńskiego pesto,
sól.

Opis przygotowania:
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać roztrzepane widelcem jajka oraz sól i wlać pół szklanki wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa będzie jednolita. Z tak przygotowanej masy uformować placek i cienko go rozwałkować, a następnie pociąć na prostokąty długości 10 cm i szerokości 4 cm. Łazanki gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe łazanki odcedzić i rozłożyć na podgrzanych płaskich talerzach, każdą porcję przyprawiając 2 lub 3 łyżkami sosu genueńskiego.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5543 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin