przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Łosoś na parze przygotowywany

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 2.75
Składniki:
- 50 dag fileta z łososia
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka oleju
- łyżka przyprawy do ryb
- pieprz

Opis przygotowania:
Rybę podziel na cztery równe kawałki i starannie usuń ości (najlepiej pęsetą). Skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb i pieprzem.
W garnku do gotowania na parze zagotuj wywar. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Umieść wkładkę w garnku i przykryj pokrywką. Gotuj 3 - 4 min., po czym odwróć rybę i gotuj jeszcze 5 min.
Podawaj z sosem czosnkowym, ziemniakami pieczonymi lub z wody i surówką z jabłka i pora.
Sposób przygotowania:  Na parze
Przepis czytano już 20975 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






do dupy !
Dodał/a ~mmario dnia 2010-09-17 14:10:53

co to za przepis ??? jaja wbij na palelnie wymieszaj i masz jajecznice ?! podawaj z ....... co to ma być ?

hmmm..
Dodał/a ~abrad-m dnia 2009-06-14 01:16:25

słabo;/












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin