przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Aromatyczna rolada cielęca


Poziom: redni
Czas: 90 min.
Porcji: 10
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
Składniki na 10 osób:
" 1kg cielęciny
" 5 jajek
" 300g szpinaku świeżego (umytego)
" ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
" 100g tartego parmezanu
" 30g majeranku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku
" 2 średnie cebule

Opis przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Region:  Pozostae
Sposb przygotowania:  Pieczone
Przepis zosta dodany przez:  flypr
Przepis czytano ju 1755 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin