przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Babeczki z wędzonego łososia w sosie pomidorowym

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 35 - 40 dag wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie płatki
- pół opakowania ubitej śmietanki kremowej
- 2 łyżki czerwonego kawioru
- ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne
- 4 dojrzałe pomidory, bez skórki i nasion, pokrojone w drobną kostkę
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 1/3 pęczka drobno posiekanego szczypiorku

Opis przygotowania:
Cztery głębokie kokilki wyłożyć częścią płatów łososia. Resztę łososia pokroić w paski i zemleć lub zmiksować. Ubitą kremówkę, purée z łososia, kawior i cayenne wymieszać dokładnie i przełożyć do kokilek. Przykryć je folią i wstawić do lodówki na 2 h. Pomidory zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Z lodówki wyjąć kokilki, wyłożyć ich zawartość na półmisek (uważając, aby nie zepsuć kształtu), dookoła oblać sosem i posypać szczypiorkiem.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 9959 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin