przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bakłażanowe roladki


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 1
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki na 4 roladki:

" 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
" 4 podłużne plastry bakłażana
" 100 g sera ricotta
" 50 g szczypiorku
" pęczek natki pietruszki
" sól i pieprz do smaku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:
Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.
Smacznego!
Opis / Uwagi:
Bakłażanowe roladki z tuńczykiem to prosta i szybka przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 871 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin