przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz biały


Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 9
Ocena: 3.33
Składniki:
- 8 średnich białych kiełbasek
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/8 selera
- 1/2 pory
- 1 biały barszcz Knorra
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany
- 2 Ĺ‚yĹĽki usiekanej natki pietruszki
- 1/2 litra wody

Opis przygotowania:
Ugotować wywar z warzyw. Wyjąć warzywa. Do wywaru włożyć kiełbaski . Doprowadzić wywar do wrzenia. Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut .Wyjąć kiełbaski. Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką. Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski. Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki.
Opis / Uwagi:
Jedno z zwyczajowych dań podawanych w Święta Wielkanocne. Najsmaczniejszy na wywarze z białej kiełbasy.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 12387 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Wstyd!!!
Dodał/a ~Pinokio dnia 2008-11-16 14:43:02

Spodziewałem się przepisu na tradycyjn± polsk± potrawę, a nie jak wysypać z torebki zupkę w proszku. Tytuł strony chyba do czego¶ zobowi±zuje? Poza tym prawdziwy przepis wcale nie wymaga nadzwyczajnych umiejętno¶ci. I tak oto stajemy się kulinarnymi analfabetami. Pozdrawiam i życzę na stole, "prawdziwych" potraw.













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin