przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz ukraiński

Poziom: ¶redni
Czas: 120 min.
Porcji: 10
Głosów: 3
Ocena: 2.00
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1cukinia
- puszka fasoli białej
- 2 duĹĽe buraki czerwone
- 6 ziemniakĂłw
- 3 marchewki
- 1 cebula
- pół glówki bialej kapusty
- śmietana
- oliwa z oliwek
- koncentrat barszczu czerwonego
- liść laurowy
- ziele angielskie
- ocet
- vegeta
- cukier
- pół kilo żeberek wieprzowych

Opis przygotowania:
Żeberka obgotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Szatkujemy białą kapustę, cukinię, bakłażan, ziemniaki, marchewkę, buraczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Kiedy żeberka są obgotowane dodajemy najpierw buraczek a następnie ziemniaki i marchewkę. Cukinię i bakłażan smażymy do miękkości i dodajemy do zupy. W tym samym czasie dodajemy kapustę. Gdy warzywa będą miękkie to wlewamy łyżkę octu. Dodajemy biała fasolę. Cebulę podsmażamy na patelni po czym wlewamy do zupy. Jeśli kolor jest nie ciekawy dolewamy koncentratu barszczu. Gotujemy jeszcze 5 min. Ściągamy z ognia,kiedy trochę ostygnie zabielamy śmietaną.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc
Przepis czytano już 6046 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin