przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Barszcz ukraiński

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 10
Głosów: 3
Ocena: 2.00
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1cukinia
- puszka fasoli białej
- 2 duże buraki czerwone
- 6 ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 cebula
- pół glówki bialej kapusty
- śmietana
- oliwa z oliwek
- koncentrat barszczu czerwonego
- liść laurowy
- ziele angielskie
- ocet
- vegeta
- cukier
- pół kilo żeberek wieprzowych

Opis przygotowania:
Żeberka obgotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Szatkujemy białą kapustę, cukinię, bakłażan, ziemniaki, marchewkę, buraczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Kiedy żeberka są obgotowane dodajemy najpierw buraczek a następnie ziemniaki i marchewkę. Cukinię i bakłażan smażymy do miękkości i dodajemy do zupy. W tym samym czasie dodajemy kapustę. Gdy warzywa będą miękkie to wlewamy łyżkę octu. Dodajemy biała fasolę. Cebulę podsmażamy na patelni po czym wlewamy do zupy. Jeśli kolor jest nie ciekawy dolewamy koncentratu barszczu. Gotujemy jeszcze 5 min. Ściągamy z ognia,kiedy trochę ostygnie zabielamy śmietaną.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc
Przepis czytano już 5729 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin