przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Bażant z rożna

Poziom: trudny
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
- Bażant
- 100 g słoniny
- 100 g masła
- sól

Opis przygotowania:
Skruszałego bażanta oskubać, sprawić, opalić, wymyć i naszpikować słoniną, natrzeć solą, owinąć plasterkami słoniny, piec na rożnie ok. 30 min., polewając masłem. Zdjąć z rożna, odwinąć ze słoniny, podzielić na części, przełożyć do rondla i trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min., uprzednio polawszy masłem
Sposb przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano ju 4927 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin