przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Beszamel po hiszpańsku

Poziom: b. atwy
Czas: 30 min.
Gosw: 2
Ocena: 4.50
Skadniki:
5 dkg masła,
1 cebula,
2 szkl. mleka,
1.5 dkg mąki,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Smażyć na maśle drobno krajaną cebulę (nie zarumieniać), dodać mąkę i mleko, mieszając. Gotować w dużym rondlu na słabym ogniu około 20 min. (nie dopuścić do wykipienia). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem przetrzeć przez sito lub zmiksować.
Region:  Kuchnia hiszpaska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 7424 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 1)






beszamel
Doda/a ~Lucyna dnia 2013-11-22 18:43:50

Zbrylony beszamel to jest sos le zrobiony ,fachowo wykonany nie zbryli si.













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin