przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Beszamel po hiszpańsku

Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
5 dkg masła,
1 cebula,
2 szkl. mleka,
1.5 dkg mąki,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Smażyć na maśle drobno krajaną cebulę (nie zarumieniać), dodać mąkę i mleko, mieszając. Gotować w dużym rondlu na słabym ogniu około 20 min. (nie dopuścić do wykipienia). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem przetrzeć przez sito lub zmiksować.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7105 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






beszamel
Dodał/a ~Lucyna dnia 2013-11-22 18:43:50

Zbrylony beszamel to jest sos źle zrobiony ,fachowo wykonany nie zbryli się.












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin