przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Boczniaki w ziołowej śmietanie

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 800 g boczniaków
- 1 duża cebula
- pęczek zielonej pietruszki
- świeży majeranek
- 4 łyżki masła
- 1/8 l białego wina
- sól ziołowa
- świeżo zmielony biały pieprz
- starta gałka muszkatołowa
- trochę sosu worcester
- 1 łyżka jarzynki
- 1 żółtko
- 300 g kwaśnej śmietany

Opis przygotowania:
Bibułą kuchenną wytrzeć grzyby, odciąć od rdzenia i pokroić w cienkie paski. Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Umyć pietruszkę, otrząsnąć z wody, drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić na nim cebulę. Dodać grzyby, nadal dusić, następnie wlać wino, gotować jeszcze kilka minut. Dodać do smaku sól, sos worcester, pieprz, gałkę muszkatołową. Doprawić wywarem z jarzyn, majerankiem i zieloną pietruszką. Żółtko wymieszać ze śmietaną, wlać do grzybów jeszcze raz podgotować przez kilka minut.
Przepis czytano już 4498 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






ok
Dodał/a ~Tomek dnia 2016-06-05 22:40:04

dobre












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin