przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Camembert na jeden kęs


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 6
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
- ser camembert (miękki)
- niepełna szklanka orzechów włoskich łuskanych
- łyżka orzechów włoskich drobno posiekanych
- mały kieliszek białego, wytrawnego wina
- liście selera naciowego lub lubczyku

Opis przygotowania:
Ser kroimy na 6 części (jak tort), układamy na małym półmisku wyłożonym zieleniną. W każdy kawałek sera wciskamy (z boków) połówki orzechów, polewamy łyżką wina i posypujemy posiekanymi orzechami. Zakąskę podajemy 20 min po przygotowaniu, w każdą porcję wkładamy wykałaczkę
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Źródło:  KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz
Przepis czytano już 10409 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin