przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cannelloni z mięsem i pieczarkami

Poziom: średni
Głosów: 13
Ocena: 4.23
Składniki:
18 sztuk cannelloni,
30 dkg mielonego mięsa (chudej wieprzowiny),
30 dkg pieczarek,
duża cebula,
3 łyżki oleju,
4 łyżki startego parmezanu,
6 łyżek keczupu,
łyżka masła,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i mięso. Mieszając smażyć 10 min. Farsz przyprawić smaku solą i pieprzem. Cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować na twardo. Osączyć, lekko przestudzić, napełnić farszem. Brytfannę posmarować olejem, ułożyć warstwę cannelloni z farszem. Posypać parmezanem. Po wierzchu rozłożyć wiórki masła. Zapiekać 20 min. w temp. 100ş C. Polać keczupem posypać natką pietruszki.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 18962 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin