przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Carpaccio z łososia

Poziom: atwy
Gosw: 5
Ocena: 2.60
Skadniki:
25 dkg wędzonego łososia w cienkich plastrach,
awokado,
łyżka soku z cytryny,
pomarańcza,
limonka (lub cytryna),
2 łyżki posiekanego szczypiorku.
Sos:
3 łyżki oleju,
sok z pomarańczy i limonki (lub cytryny),
łyżka czystej wódki,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Umyte awokado przekrój na pół i po wyrzuceniu pestki obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Cytrusy bardzo dokładnie wyszoruj. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki.
Teraz przygotuj sos: soki cytrusowe przecedź, dodaj wódkę, pieprz i sól, całość roztrzep z olejem, i odstaw.
Na 4 talerzykach lub półmisku ułóż plastry łososia, cząstki pomarańczy, plasterki cytryny i kostki awokado, polej sosem, posyp szczypiorkiem. Zanim podasz, wstaw na 15 min. do lodówki.
Region:  Kuchnia woska
Sposb przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano ju 21744 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin