przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chleb życia (bez mąki i glutenu) z nasionami marki Kresto

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki (keksówka ok. 30x15 cm):
" 1 opakowanie słonecznika łuskanego (200 g) marki Kresto
" 1 szklanka pestek dyni marki Kresto
" 1 szklanka siemienia lnianego marki Kresto
" 1 szklanka siemienia mielonego marki Kresto
" 1 opakowanie orzechów, np. laskowych, brazylijskich, włoskich (200 g) marki Kresto
" 2 szklanki płatków owsianych
" 4 szklanki gorącej wody
" 2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej
" 2 łyżki syropu klonowego
" papier do pieczenia

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
1. Wszystkie nasiona i płatki przesyp do dużej miski. Dodaj sól, syrop. Wymieszaj.
2. Do nasion dolej wodę, wymieszaj i odstaw na 2 godziny. W tym czasie woda powinna się całkowicie wchłonąć.
3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę z nasion. Lekko ugnieć łyżką
i wyrównaj.
4. Chleb piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku z funkcją góra-dół, przez ok. 50 minut.
5. Wyciągnij upieczony chleb z foremki. Ułóż go na kratce, aby ostygnął. Chleb najlepiej jeść następnego dnia, łatwiej go wówczas pokroić.
Smacznego!
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 154 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin