przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chłodnik buraczkowy (litewski)


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 3 jogurty typu greckiego naturalne Piątnica
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 średni ogórek szklarniowy
- 5-6 rzodkiewek
- 1 średni ugotowany burak
- 2 jajka ugotowane na twardo
- ½ szklanki wody niegazowanej
- sól, pieprz, szczypta cukru do smaku

Opis przygotowania:
Koperek i szczypiorek posiekać. Ogórka i ugotowanego buraka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwierć krążki. Wszystko połączyć z jogurtem, dodać wodę i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotowy chłodnik wlać do miseczek, na wierzch położyć np. ugotowane, pokrojone w cząstki jajko. Udekorować gałązkami koperku.

Smacznego!
Opis / Uwagi:
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 924 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin