przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chrzan domowy ze śmietaną

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- średniej wielkości laska chrzanu
- 1/2 szklanki śmietany
- jajo
- 2 łyżki octu
- 2 łyżki cukru
- łyżka masła
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Wymieszać ocet, cukier i masło z odrobiną gotowanej wody. Dodać utarty chrzan. Rozkłócić jajo ze śmietaną i wlać do pozostałych składników. Zagotować i przez chwilę trzymać na małym ogniu, ochłodzić.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 6732 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin