przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasteczka meksykańskie

Poziom: średni
Głosów: 8
Ocena: 3.76
Składniki:
- 15 dkg mąki
- 4 jaja
- 0.5 szkl. mleka
- łyżeczka cynamonu
- cukier waniliowy
- 5 dkg cukru
- 5 dkg posiekanych migdałów
- 2 łyżeczki cukru pudru
- olej lub smalec do smażenia

Opis przygotowania:
2 łyżeczki mąki odsypać na talerzyk, a resztę wymieszać z trzema jajami, łyżeczką cynamonu, mlekiem i cukrem waniliowym. Zagotować mieszając. Zdjąć masę z ognia, wsypać migdały, cukier i wymieszać. Masę wyłożyć na prostokątną formę, wystudzić, wstawić do lodówki. Gdy placek stężeje, pokroić go na kwadraty o bokach 4 cm. Oprószyć ciastka mąką, zanurzyć w roztrzepanym jaju i smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Osączyć i gorące posypać cukrem pudrem.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9387 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin