przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cielęcina w pomidorach

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 4
Ocena: 5.00
Składniki:
- 800 g cielęciny (udziec)
- 1 pęczek koperku
- pieprz czarny mielony
- 150 g suszonych pomidorów w oliwie
- oliwa do smażenia
- oregano
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- sól
- bazylia

Opis przygotowania:
Pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osączyć, pokroić w paski a następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia. Dodać pomidory, posiekany koperek, oregano, bazylię, pieprz i sól do smaku, wlać wino i dusić 5 minut.
Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4110 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin