przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta


Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:
· 200 g ryżu Basmati marki Britta
· 250 g mielonej wołowiny
· 4 średniej wielkości cebule
· ząbek czosnku
· łyżka oleju rzepakowego
· litr przecieru pomidorowego
· pół litra bulionu warzywnego
· 2 łyżki kwaśnej śmietany
· łyżeczka zmielonego kminku
· liść laurowy
· sól
· pieprz

Opis przygotowania:
Wykonanie:
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.
Producent: Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Foods Sp. k.
Opis / Uwagi:
Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta to idealna propozycja na pyszny oraz pełnowartościowy obiad.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 27 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin