przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Deser serowy z jeżynami i owocami

Poziom: średni
Czas: 15 min.
Porcji: 2-3
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 100g jeżyn
- 100g malin
- 200g mascarpone
- 50g cukru
- ciasteczka maślane
- 500 ml miękkich lodów waniliowych Algida
- mięta do dekoracji

Opis przygotowania:
1. Posiekaj ciasteczka. Maliny i jeżyny zmiksuj na gładkie puree.
2. Mascarpone wymieszaj z cukrem, ciasteczkami i puree owocowym.
3. Dodaj lody i jeszcze raz, bardzo delikatnie wymieszaj.
4. Ułóż w szklaneczkach trochę owoców, nałóż masę serowo-lodową i udekoruj pozostałymi owocami i miętą.
Opis / Uwagi:
Mascarpone można zastąpić serem na sernik (takim trzykrotnie mielonym) albo śmietankowym serkiem kanapkowym.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  macho
Przepis czytano już 6405 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin