przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Fałszywy zając

Poziom: atwy
Gosw: 9
Ocena: 3.33
Skadniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 2 - 3 ugotowane całe marchewki
- 100 g boczku
- 10 kiszonych ogórków
- 200 g topionego sera
- trochę sera żółtego
- olej

Opis przygotowania:
Rozwałkować przyprawione solą i pieprzem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt. Na mięsie mielonym po całej długości ułożyć przekrojone na pół jajka, pokrojone w ćwiartki ogórki i marchewki, pokrojony drobno boczek oraz ser topiony. Delikatnie zwinąć mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady "nadzienie" tworzyło wzory. Ułożyć roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Piec w wcześniej podgrzanym piekarniku przez 40 min. Pod koniec pieczenia posypać roladę startym, żółtym serem.
Region:  Kuchnia bugarska
Sposb przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano ju 12719 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin