przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Fałszywy zając

Poziom: łatwy
Głosów: 9
Ocena: 3.33
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 2 - 3 ugotowane całe marchewki
- 100 g boczku
- 10 kiszonych ogórków
- 200 g topionego sera
- trochę sera żółtego
- olej

Opis przygotowania:
Rozwałkować przyprawione solą i pieprzem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt. Na mięsie mielonym po całej długości ułożyć przekrojone na pół jajka, pokrojone w ćwiartki ogórki i marchewki, pokrojony drobno boczek oraz ser topiony. Delikatnie zwinąć mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady "nadzienie" tworzyło wzory. Ułożyć roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Piec w wcześniej podgrzanym piekarniku przez 40 min. Pod koniec pieczenia posypać roladę startym, żółtym serem.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 12251 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin