przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Filety z okonia w panierce migdałowo-sezamowej na pierzynce z rukoli


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
filety z okonia

Opis przygotowania:
Filety myjemy,wycieramy papierowym ręcznikiem,solimy i pieprzymy,można skropić sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 1h.

Kołderka z rukoli.

Rukola (podstawa), szczypior, rzodkiewki,koper lub inna sezonowa zielenina.Rozdrabniamy,solimy,pieprzymy(można doda ostrej czubricy, lub innych ulubionych przypraw) i zalewamy to wszystko gęstym jogurtem -mieszamy.

Filety z okonia smażymy na oleju obtoczone w panierce wykonanej z tartej bułki,pokruszonych listków migdałowych,oraz podprażonego ziarna sezamu.
Jeszcze ciepłe układamy jak na zdjęciu- dekoracja zależy od kreatywności kucharza(można lepiej)
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 3398 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






smacznego
Dodał/a ~Ucho dnia 2012-01-21 16:47:15

Cieszę się ,że podoba sie Tobie mój przepis. Tylko zdjęcie modłeś zanieścic swoje!! http://wesolystraznik.blog.onet.pl/1,AR3_2009-05_2009-05-01_2009-05-31,index.html












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin