przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Gjuwecz z mięsem mielonym

Poziom: łatwy
Głosów: 12
Ocena: 3.59
Składniki:
- 0.5 szkl. oleju
- 1 cebula
- 2 - 3 papryki
- 3 - 4 pomidory (świeże lub z puszki)
- 0.5 szkl. ryżu
- 0.5 kg mięsa mielonego
- 3 łyżki masła
- sól

Opis przygotowania:
Podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę, aż się zarumieni, i dodać drobno pokrojoną paprykę. Potem dodać obrane i przetarte na grubej tarce pomidory oraz ryż. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 min. Przerzucić wszystko do podgrzanego naczynia żaroodpornego. Oddzielnie zasmażyć mięso mielone w maśle (lub oleju) i dodać je do reszty. Wymieszać dobrze i piec w umiarkowanym piecu do momentu, aż z góry się pojawi brązowa skórka.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 23143 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin