przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gulasz węgierski

Poziom: łatwy
Głosów: 20
Ocena: 3.35
Składniki:
30 dkg wieprzowiny,
30 dkg wołowiny,
3 strąki papryki (żółta i czerwona oraz zielona),
1 cebula,
1 łyżka oleju,
1 mały koncentrat pomidorowy,
skórka otarta z 1 cytryny,
papryka słodka,
tymianek,
1 łyżeczka kminku,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w kosteczkę, przysmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę mięso. Zalać 0.5 l wody i dusić ok. 1 h. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić do smaku przyprawami, dusić jeszcze 30 min. Na 10 min. przed końcem dodać puszkę koncentratu pomidorowego, kminek, skórkę z cytryny. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 24888 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






Gulasz wegierski
Dodał/a ~Lear dnia 2011-10-15 19:31:35

Zalewa sie czerwonym winem, przesmaza sie papryke ostra i slodka a o koncentracie pomidorowym radze zapomniec.

woda
Dodał/a ~matt dnia 2010-03-21 00:15:36

mięso się zalewa bulionem a nie wodą amatorka













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin