przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Hiszpańska sangria

Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 5
Ocena: 3.60
Składniki:
- 1 cytryna
- 1 limonka
- 1 pomarańcza
- 1,5 szklanki rumu
- 1/2 szklanki cukru
- butelka czerwonego wytrawnego wina
- 1 szklanka soku z pomarańczy

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone. Pomarańczę, limonkę i cytrynę pokroić w cienkie plastry, wrzucić do dzbanka, dodać rum i cukier, zostawić w lodówce na 2 godziny. Przed podaniem rozgnieść owoce drewnianą łyżką i zmieszać z sokiem z pomarańczy i winem.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 15219 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin