przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Poziom: atwy
Gosw: 2
Ocena: 5.00
Skadniki:
300 g jagnięciny (najlepiej polędwicy),
1 duża cebula - pocięta w półplasterki podzielone na pojedyncze piórka,
2 łyżeczki ziaren sezamu,
3 łyżki oleju do smażenia.
Marynata:
2 ząbki czosnku - wyciśnięte,
1 cm korzenia imbiru - drobno posiekany,
1 łyżka ciemnego sosu sojowego,
1 łyżeczka oleju sezamowego,
1 łyżka wina ryżowego,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Opis przygotowania:
Pociąć jagnięcinę w cienkie plasterki, a następnie w paski. Wymieszać z marynatą, odstawić na 1 h. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, mieszając przesmażyć cebulę ok. 1 min. Wyjąć na talerz. Ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć mieszając mięso ok. 2 min. Dodać cebulę i sezam, wymieszać. Danie gotowe.
Region:  Kuchnia chiska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 5905 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 1)






jagniecina
Doda/a ~kundryk dnia 2012-05-31 18:08:46

Krotko i na temat REWELACJA Nic doda nic uj













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin