przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Jaja zapiekane po hiszpańsku

Poziom: łatwy
Głosów: 8
Ocena: 3.50
Składniki:
- 6 jaj
- 3 łyżki posiekanej cebuli
- 3 łyżki posiekanej papryki
- 4 łyżki masła lub oleju
- 4 łyżki tartej bułki
- 0.5 szkl. utartego sera żółtego

Opis przygotowania:
Cebulę i paprykę smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, przełożyć do płaskiego żaroodpornego naczynia. Ostrożnie wbić jaja na jarzynki. Wymieszać bułkę z serem, posypać jaja, wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika (170°C), piec do ścięcia się jaj.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 9626 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin