przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jajecznica po gĂłralsku

Poziom: ¶redni
Głosów: 4
Ocena: 4.50
Składniki:
- 4 jaja
- 4 dkg słoniny
- 3 dkg oscypka
- 6 dkg bułki
- 1/5 Ĺ‚yĹĽki mleka
- 1 Ĺ‚yĹĽka posiekanej natki pietruszki

Opis przygotowania:
Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Pokrojoną również w drobną kostkę bułkę, dodać do słoniny i lekko przyrumienić. Jajka rozmieszać z mlekiem i startym oscypkiem, wlać do grzanek i smażyć na małym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem jajecznicę posypać natką pietruszki.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 5901 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin