przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapuśniak I

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
30 dkg kapusty kiszonej,
15 dkg wędzonki,
10 dkg wędzonego boczku,
2 dkg słoniny,
włoszczyzna,
2 ziemniaki,
cebula,
sól,
pieprz,
liść laurowy,
łyżka mąki.

Opis przygotowania:
Włoszczyznę ugotować na wędzonce z przyprawami. Wyciśniętą i posiekaną kapustę zalać wrzątkiem, gotować pod przykryciem. Jarzyny wyjąć z wywaru i połączyć z kapustą. Wędzonkę pokroić w kostkę włożyć do zupy, dodać pokrojone w kostkę ziemniki, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Pokrojoną cebulę podsmażyć na słoninie, dodać mąkę, doprawić zupę zasmażką. Gdyby zupa nie była kwaśna doprawić sokiem z kapusty kiszonej.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5278 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin