przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapusta włoska kwaszona

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 5 kg kapusty włoskiej
- 2 kg jabłek (antonówek)
- 1 kg ogórków
- 10 dag soli
- pęczek koperku

Opis przygotowania:
Kapustę oczyścić, poszatkować razem z głąbem i wymieszać z solą. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ogórki umyć, obrać i drobno pokroić. Koperek umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, włożyć do kamiennego garnka i mocno ubić, przycisnąć obciążonym talerzem. Po 2 tygodniach przełożyć kapustę do słoików typu twist, ubić, zakręcić i pasteryzować 20 minut. Można używać jej do przyrządzania surówek i sałatek.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5021 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin