przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie


Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Kiszka ziemniaczana firmy Gzella opakowanie
- grzyby leśne 600g
- cebula 3 średnie sztuki
- olej 3 łyżki
- śmietana kwaśna 18% 200 ml
- śmietanka słodka 18% 200 ml
- sos sojowy 1 łyżeczka
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Oczyszczone grzyby wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Następnie odcedzić i dokładnie przepłukać zimną wodą.
Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na oleju. Następnie dodać grzyby i całość chwilę poddusić. Obie śmietany połączyć ze sobą, dodać do grzybów, doprawić do smaku sosem sojowym i pozostałymi przyprawami. Wymieszać i doprowadzić do zagotowania często mieszając.
Kiszkę ziemniaczaną wycisnąć z flaka i przełożyć do porcyjnych naczyń żaroodpornych. Zapiekać w piekarniku w 180°C przez 15-20 min. Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na talerz i polać gorącymi grzybami w śmietanie. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Opis / Uwagi:
Soczyste mięso i aromatyczne grzyby, do tego aksamitny sos grzybowy - pycha!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 2750 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin