przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kokardki z mięsem słodko-kwaśne

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
- 30 dkg kokardek
- 40 dkg mięsa wołowego
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 2 strąki zielonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka wytrawnego wina
- imbir
- cynamon
- sos sojowy
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę. Skropić sosem sojowym, oprószyć cynamonem, wstawić na godzinę do lodówki. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki. Cebulę umyć, pokroić wzdłuż w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, przełożyć do rondelka i podlewając wodą, dusić. Na reszcie oleju podsmażyć kolejno pozostałe warzywa, łączyć je z mięsem i dusić dalej. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodać koncentrat, doprawić imbirem, winem, cukrem i ewentualnie solą. Wymieszać z makaronem.
Przepis czytano już 7751 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin