przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Kotlety z kaszy i grzybów

Poziom: b. atwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4-6
Gosw: 2
Ocena: 5.00
Skadniki:
200 g kaszy gryczanej
2 jajka
szklanka suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)
1 cebula
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Grzyby zalać wrzątkiem, gotować przez ok. 10 minut, odstawić na kolejne 20, potem odsączyć i posiekać. W wodzie po grzybach ugotować kaszę, odstawić do ostudzenia. Cebulę posiekać i zeszklić, najlepiej na maśle. Połączyć składniki, wbić jajka, dodać posiekaną natkę, przyprawić, dokładnie wymieszać. Jeżeli niezbyt się klei, podsypać bułki tartej. Formować kotleciki i smażyć.
Opis / Uwagi:
Najlepiej smakują z surówką z kapusty kiszonej, ew. innym kwaśnym dodatkiem.
Region:  Pozostae
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis zosta dodany przez:  kass
Przepis czytano ju 4119 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin