przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kotlety z kaszy i grzybów

Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4-6
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
200 g kaszy gryczanej
2 jajka
szklanka suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)
1 cebula
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Grzyby zalać wrzątkiem, gotować przez ok. 10 minut, odstawić na kolejne 20, potem odsączyć i posiekać. W wodzie po grzybach ugotować kaszę, odstawić do ostudzenia. Cebulę posiekać i zeszklić, najlepiej na maśle. Połączyć składniki, wbić jajka, dodać posiekaną natkę, przyprawić, dokładnie wymieszać. Jeżeli niezbyt się klei, podsypać bułki tartej. Formować kotleciki i smażyć.
Opis / Uwagi:
Najlepiej smakują z surówką z kapusty kiszonej, ew. innym kwaśnym dodatkiem.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  kass
Przepis czytano już 3797 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin