przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem ze szparagów

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 pęczki szparagów
- 2 l bulionu drobiowego
- 50 ml śmietany
- wiązka trybuli
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Szparagi oczyścić, pokroić w kawałki (czubki szparagów zostawić do dekoracji) i włożyć do garnka z gorącym bulionem, gotować 10 min. Śmietanę odparować do 1/3 objętości, posolić, dodać pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Szparagi wyjąć za pomocą łyżki durszlakowej, włożyć do miksera, zmiksować, dodać 3 łyżki bulionu. Przełożyć do rondla i dodać przygotowaną śmietanę, zamieszać. Krem podgrzać na małym ogniu ale nie gotować. Posypać trybulą, udekorować czubkami szparagów, podsmażonymi wcześniej na maśle.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 6730 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin