przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Krewetki na avocado w sosie jogurtowo-ogórkowym z curry

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
* 80 g świeżego ogórka

* 1 szt. dojrzałego avocado

* 300 ml jogurtu naturalnego 0%

* 1 łyżeczka łagodnego curry

* 12 szt. krewetek 16/20 (Black Tiger) parzone, bez pancerza

* 1 mały pęczek koperku (20 g)

* cukier (szczypta) do smaku, pieprz grubo zmielony do smaku, sól do smaku, papryka słodka w proszku (szczypta)

Opis przygotowania:
Ogórek, ½ obranego avocado i ½ pęczka koperku rozdrobnić w naczyniu miksującym; Czas 3 sekundy; tryb Turbo (3 naciśnięcia turbo po 1 sekundzie); Nałożyć motylek, dodać jogurt i doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku  doprowadzić do wrzenia; Czas 4 minuty; temperatura Varoma; obroty:1; Dodać rozmrożone krewetki, nie wyjmując motylka  zagotować; Czas 2 min; temperatura Varoma; obroty: 1; Ułożyć krewetki na plastrach avocado, polać sosem, posypać koperkiem i curry, brzegi talerza udekorować słodką papryką.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 3276 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin