przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Lekka sałatka z koprem i jabłkiem


Poziom: b. łatwy
Głosów: 7
Ocena: 4.29
Składniki:
- bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
- 2 łyżki octu winnego
- puszka ananasa
- 2 jabłka
- 20 dag pieczonego kurczaka
- 1/2 pęczka posiekanego koperku

Na sos:
- pół szklanki soku ananasowego (z puszki)
- serek topiony ziołowy
- 1/2 łyżeczki mieszanki ziół do sałatek
- szczypta papryki słodkiej

Opis przygotowania:
Koper włoski oczyścić i umyć. Pokroić w paseczki, skropić octem, odstawić na kilka minut. Ananas odcedzić, odlać pół szklanki soku.
Jabłka umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, zalać sokiem ananasowym, po 20 min osączyć.
Kurczaka pokroić w kostkę. Salaterkę obłożyć plasterkami jabłek, w środku ułożyć koper włoski, cząstki ananasa i kurczaka.
Serek topiony posiekać, lekko podgrzać z sokiem, zmiksować lub rozetrzeć, dodać pozostałe składniki sosu, dobrze wymieszać. Sosem zalać sałatkę, posypać koperkiem.
Opis / Uwagi:
Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
Przepis czytano już 9974 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin