przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Leszcz po kapitańsku

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
1 kg leszcza,
tłuszcz do smażenia,
15 dkg cebuli,
5 dkg suszonych grzybów,
2 dkg kaparów,
250 ml śmietany,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
natka pietruszki,
sól,
pieprz i przyprawa do zup do smaku.

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, dodać pokrajaną drobno cebulę, lekko zrumienić, dodać grzyby, opłukane kapary i koncentrat pomidorowy, wlać śmietanę, wymieszać z przyprawami i dusić do miękkości często mieszając. Nastepnie połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
Przepis czytano już 4972 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin