przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Melitzana salada - sałatka z bakłażanów

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- 1 kg bakłażanów
- 250 ml oliwy
- 1 duża cytryna
- 3 łyżki zielonej pietruszki
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Bakłażany zapiec przez 90 min. w żaroodpornym naczyniu (wcześniej je ponakłuwać). Potem obrać ze skóry, ostudzić i drobno posiekać. Cebulę i pietruszkę posiekać a następnie wymieszać z bakłażanami. Dodać sól i pieprz. Dolewać małymi porcjami oliwę i sok z cytryny. Sałatkę oziębić przybrać oliwkami i pietruszką (pomidorem , papryką itp).
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 6566 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin