przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Mizeria ze śmietaną

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: dużo
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 kg zielonych ogórków
- 1.5 szkl. śmietany
- sól
- cukier

Opis przygotowania:
Ogórki zielone umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych otworach. Starte ogórki posolić, dodać cukru do smaku, wymieszać, a następnie wlać do nich śmietanę. Całość ponownie wymieszać i uzupełnić pod względem smakowym solą i cukrem. Podawać w porcelanowej głębokiej salaterce.
Opis / Uwagi:
Można dodać wg. smaku trochę octu i odrobinę cukru
Przepis czytano już 6783 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin