przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Naleśniki piwne

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
6 łyżek mąki,
2 jaja,
5 szkl. ciepłego piwa jasnego,
łyżka koniaku,
łyżka oliwy,
łyżeczka suszonych ziół:
majeranku i estragon oraz szałwi,
natka pietruszki.

Opis przygotowania:
Jaja dokładnie zmiksować z piwem i (mieszając) stopniowo dodawać mąkę, oliwę, koniak, a na końcu zioła. Starannie wymieszane ciasto, odstawić na 15 - 20 min. Usmażyć naleśniki. Można je podawać do mięs zamiast ziemniaków, można nadziać farszem mięsnym lub jeść polane ostrym sosem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7339 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






5 szklanek piwa?
Dodał/a ~rkbaca dnia 2009-03-02 15:44:34

może 0.5 szklanki piwa












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin