przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Naleśniki piwne

Poziom: atwy
Gosw: 3
Ocena: 5.00
Skadniki:
6 łyżek mąki,
2 jaja,
5 szkl. ciepłego piwa jasnego,
łyżka koniaku,
łyżka oliwy,
łyżeczka suszonych ziół:
majeranku i estragon oraz szałwi,
natka pietruszki.

Opis przygotowania:
Jaja dokładnie zmiksować z piwem i (mieszając) stopniowo dodawać mąkę, oliwę, koniak, a na końcu zioła. Starannie wymieszane ciasto, odstawić na 15 - 20 min. Usmażyć naleśniki. Można je podawać do mięs zamiast ziemniaków, można nadziać farszem mięsnym lub jeść polane ostrym sosem.
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 7558 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 1)






5 szklanek piwa?
Doda/a ~rkbaca dnia 2009-03-02 15:44:34

moe 0.5 szklanki piwa













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin