przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Naleśniki z nadzieniem z indyka

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 8 naleśników
- 35 dkg pieczonej piersi z indyka
- 3 łyżki mąki
- 1/2 szkl. mleka
- łyżka masła
- olej do smażenia
- sól oraz curry
- pieprz czarny, mielony

Opis przygotowania:
Usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: w garnku rozgrzać masło, wsypać mąkę, dodać curry i smażyć na małym ogniu przez 5 min. Powoli wlewać mleko, stale mieszając. Po zagotowaniu doprawić solą i pieprzem do smaku. Chwilę pogotować, włożyć drobno pokrojone mięso i wymieszać. Naleśniki grubo smarować nadzieniem, zwinąć w ruloniki i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Przepis czytano już 7076 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin