przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ogórki nadziewane

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
1/2 kg świeżych ogórków,
25 dkg zmielonej wieprzowiny,
1 1/2 łyżki sosu sojowego,
1/2 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczki glutasoli,
vegety lub jarzynki,
1 jajo,
1 1/2 łyżki oleju,
2 łyżeczki posiekanej cebuli,
1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku.

Opis przygotowania:
Wymyte ogórki przekroić w poprzek na 2 cm plastry. Łyżeczką wydrążyć miąższ, tworząc obrączki. Lekko osolić (1/4 łyżeczki), odstawić na 15 min. do osączenia. Mięso wymieszać z jajkiem, sosem sojowym, 1/4 łyżeczki soli, glutasolą lub substytutem, cebulą i imbirem. Obrączki ogórka osuszyć w ściereczce, napełnić farszem. Olej wlać na gorącą patelnię, mocno rozgrzać, zestawić z ognia, ułożyć faszerowane ogórki na rozgrzanym tłuszczu, postawić na średnim gazie, smażyć do zrumienienia (tylko z jednej strony), wlać 4 łyżki wody, przykryć, dusić do wyparowania płynu (ok. 5 min.). Podawać na ciepło lub na zimno.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6414 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin