przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ogórki w sosie musztardowym po francusku

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 2.67
Składniki:
1 kg ogórków,
0.5 szkl. oleju słonecznikowego lub sojowego,
1.5 - 2 łyżki musztardy,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
cukier,
4 łyżki posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem,
miętą i estragonem.

Opis przygotowania:
Ogórki umyć, cienko obrać, pokrajać w kostkę. Jeśli są duże - każdy przekrajać na pół i łyżeczką wydrążyć pestki. Przygotowane ogórki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 2 - 4 min., odcedzić. Musztardę rozetrzeć ucierać dolewając stopniowo olej. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Obgotowane i dokładnie odsączone ogórki wymieszać za przygotowanym sosem, wyłożyć na salaterkę i suto posypać drobno posiekaną zieleniną. Podawać z dodatkiem jaj na twardo.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8191 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin