przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Oryginalna, sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek


Poziom: b. atwy
Czas: 20 min.
Porcji: 2-3
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
Porcja na 2-3 os.
Składniki:
" Oliwki  20 szt.
" Świeży szpinak  1/2 opakowania
" Pomidorki koktajlowe  1 opakowanie
" Uszka z pieczarkami JAWO 1 op.

Sos:
" Oliwa z oliwek 150ml
" Musztarda 2 łyżki
" Ocet winny 50 ml
" Czosnek 2 ząbki
" Sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Uszka ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W tym czasie umyj liście szpinaku, pokrój pomidorki na połówki, a oliwki w talarki. Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku, następnie na szpinak wyłóż ugotowane uszka, pomidorki i oliwki. W osobnym naczyniu przygotuj sos  wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i polej nim ułożoną na talerzu sałatkę.
Wskazówka: Aby uzyskać jeszcze bardziej sycące danie, sałatkę można serwować z sosem śmietanowo-ziołowym, oprószoną tartym serem żółtym. jawo.pl Gotowe! Smacznego!
Przepis zosta dodany przez:  mniam
Przepis czytano ju 459 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin