przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Penne z brokułem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
350 g makaronu penne,
1 duży brokuł,
8 - 10 ząbków czosnku,
100 g startego parmezanu,
4 - 5 łyżek oliwy,
sól,
świeżo zmielony pieprz czarny-młynek.

Opis przygotowania:
Brokuł blanszować 7 - 8 min. Makaron ugotować al dente. Na oliwie zeszklić pokrojony w plasterki czosnek. Dodać makaron, przyprawić obficie świeżo zmielonym pieprzem i smażyć ok. 2 min. stale mieszając (nie rumienić). Dodać podzielony na różyczki brokuł, całość posypać parmezanem, ewentualnie posolić i smażyć jeszcze 2 min. delikatnie mieszając.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis czytano już 6149 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin