przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczony pstrąg


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Kupujemy po pstrągu na osobę około 400 g sztuka,sprawiamy, solimy ,pieprzymy, skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny, posypujemy koperkiem. Niech postoją około 30 min w lodówce.

Opis przygotowania:
W międzyczasie myjemy ziemniaki i pomidory,obieramy cebulę i rzodkiew Agatę(mogą być dowolne ulubione sezonowe warzywa).

Na natłuszczona blachę kładziemy pokrojone warzywa. Posypujemy kminkiem lub koperkiem oraz gruboziarnistą solą

Blachę z warzywami wstawiamy jako pierwszą na około 30 min. temperatura 180* C

Po tym czasie dostawiamy do piekarnika blachę z naszymi rybami (które obłożyliśmy masłem) na kolejne 20  25 min.

Gotowe. Smacznego!!
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4075 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






smacznego
Dodał/a ~ucho dnia 2012-01-21 16:57:50

Przepis orginalny jest tutaj : http://wesolystraznik.blog.onet.pl/1,AR3_2010-04_2010-04-01_2010-04-30,index.html











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin