przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczony udziec jagnięcy

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 6-8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 cytryny
- olej
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- udziec
- czosnek
- ziemniaczki
- może być wino białe wytrawne

Opis przygotowania:
Marynata:
mięso marynujemy w posiekanym czosnku (ja daję 5 ząbków),
oleju, rozmarynie i obkładam je skórkami cytrynowymi. Im dłużej będzie się marynować tym lepiej. Ja zawsze marynuję je nawet 2 dni. Odstawiam do lodówki zawinięte w folie spożywczą w jakiejś brytwanie

Po zamarynowaniu:
udziec należy otrzeć z marynaty, natrzeć solą i pieprzem,
piec go 2 do 3 godz. ale udziec należy przekładać co 30 minut, podlewać winem 1 1/ 2 godz. dodać ziemniaki posolone popieprzone i z rozmarynem
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 7844 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin