przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym


Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 3
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
opakowanie pierogów z wiśniami Jawo
sos:
kremówka 100 ml
cukier 5 dag
czekolada mleczna  1,5 tabliczki

Opis przygotowania:
Ugotuj pierogi z wiśniami zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu  czas gotowania 9 minut. Przygotuj sos czekoladowo-karmelowy: do rondelka wsyp cukier i gotuj do momentu, gdy powstanie karmel. Uważaj, żeby cukier się nie przypalił. Do tak przygotowanego karmelu ostrożnie wlej śmietanę kremówkę, ciągle mieszając, aby śmietanka połączyła się z karmelem. Dodaj startą na tarce tabliczkę czekolady i podgrzej delikatnie, aby czekolada całkowicie się rozpuściła. Sos można podawać na ciepło lub zimno. W międzyczasie pokrusz czekoladę. Ugotowane pierogi polej sosem i posyp pokruszoną czekoladą.
Opis / Uwagi:
prosty i szybki przepis na pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym. Jest to efektowne danie z wykorzystaniem gotowych pierogów, będące doskonałą propozycją na szybki letni obiad lub deser.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 187 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin