przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierożki łososiowe

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: Zależna od grubości
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Pasta do pierożków łososiowych:
- 2 paczki łososia w plastrach
- 4 jajka
- majonez do połączenia

Ciasto:
- 15 dkg mąki pszennej
- szczypta soli
- 2 łyżki stopionego masła lub oliwy
- 150 ml letniej wody
- 1 białko

Opis przygotowania:
ciasto:
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. Zrobić zagłębienie w środku, wlać w nie tłuszcz oraz wodę. Dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na godzinę. Z białka ubić sztywną pianę. Domieszać ją delikatnie do ciasta tuż przed jego użyciem.

Pasta:
Wszystko pokroić w kosteczkę i połączyć majonezem.

Przygotowanie:
Ciasto rozwałkować cienko i z małej miseczki, czy dużego kubka zrobić koła. Potem normalnie sklejać uprzednio nakładając łyżkę pasty. Pierożki smażyć w głębokim tłuszczu, aż zbrązowieją.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  irracjonalny
Przepis czytano już 4312 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin